Fordon till salu
Lotus Esprit Turbo S4 Superskick 270hk
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nu har vi fått in en fantastiskt läcker Lotus Esprit Turbo S4 från 1995 med endast 7300mil på mätaren i superskick med den klassiska färgen British Racing Green metallic!

Skicket är fantastiskt bra både invändigt som utvändigt med en mycket fin lack och interiör. Full dokumentation med samtliga besiktningspapper och kvitton.

Med sin 2.2l mittmotor & turbo med intercooler samt låga tyngdpunkt och manuella 5 växlade låda samt den kilformade designen är detta en sportbil som ser ut som, känns som, beter sig som och låter som en äkta sportbil ska göra:)

Bilen såldes ny i Tyskland där den första gången var i trafik i Juni 1996. Den importerades sen till Sverige i Juni 2001 av en privatperson som var Lotus entusiast. Väldigt mycket dokumentation finns sparat på bilen under hela tiden där man kan följa upp vad som är servat och reparerat under tiden då löpande underhåll av den har utförts för att förbättra den hela tiden. Går otroligt fint i motor & låda!

Bilen har helt rätt look med originalvingen. 17 tums originalfälgar och öppningsbart/avtagbart targatak. Den har även de snyggare stötfångarna, backspeglarna och trösklarna som är specifika för S4-modellen.

Det blev även standard med servostyrning och bilen fick mer benutrymme och takhöjd en dom äldre modellerna. Vilket gjorde S4:an mer bruksvänlig och en mer "daily driver* även för dom som var över 1.90:)

Bilen är utrustad med ställbart chassi "Coliovers" och rostfritt sportavgassystem. Interiört har bilen beige helläderklädsel i mycket bra skick. Kamremmen är nyligen bytt i år (2023) under våren samt precis nybesiktad den 28/9 utan anmärkningar. Numera är detta en samlarbil där fåtal finns kvar och rullar i Europa.

Lotus Esprit är en ikonisk engelsk sportbil som tillverkades i ganska små volymer. I Sverige finns idag väldigt få likadana bilar. Så söker du en klassisk och ovanlig sportbil med alla de rätta attributen som en äkta sportvagn ska ha utan att bli ruinerad med servicekostnader som en Ferrari Lamborghini eller Porsche så är detta bilen för dig!

Så ta nu chansen och förvärva en bit av sportbilshistorien som kommer från en tid då popup-lyktor och körkänsla regerade och ordet räckviddsångest ännu inte var uppfunnet!

Varmt välkomna till oss på Rolling Motors Sweden AB önskar Emma & Mathias Svenring.

Vi erbjuder fördelaktig finansiering via Santander bank, Swedbank finans eller Wasa kredit för privatpersoner och företag.

När du köper ett begagnat fritidsfordon hos oss vill vi att du ska ha ett enkelt och tryggt köp och slippa obehagliga överraskningar. Därför erbjuder vi en begagnatgaranti som ger dig extra trygghet på fordon som är max 10 år gamla.

Alla våra objekt genomgår ett omfattande inbytestest och varudeklareras (VDN) via vår samarbetspartner Autovendo i Falkenberg innan de kommer ut till försäljning. www.autovendo.se/service-husbil

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg när du köper ett begagnat objekt. Vid anmälan av skada eller frågor om villkoren ska du kontakta oss.

Telefon: 0340-507570

  såld  
Årsmodell
95
Körsträcka
7300 mil
Färg
British Racing Green
Ring oss
0340-507570

Fördelaktig finansiering via Wasakredit.
Finansiering via Santander med 15 års avbetalning.