Fordon till salu
Lotus Esprit Turbo Superskick!
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nu har vi fått in en fantastiskt läcker Lotus Esprit Turbo från 1988 i otroligt fint skick. Lotus Esprit är en tvättäkta sportbilsklassiker av den gamla skolan. Detta exemplar
har gått igenom en fullskalig renovering.

Skicket är fantastiskt bra både invändigt som utvändigt med en mycket fin lack och interiör.

Med sin mittmotor & turbo samt låga tyngdpunkt och manuella 5-växlade lådan (Renault Alpine) samt den kilformade designen är detta en sportbil som ser ut som, känns som, beter sig som och låter som en äkta sportbil ska göra!

Bilen registrerades i Tyskland 1988 och togs in till Sverige i April 2004. Då renoverades motorn av Ultra Motors i Södertälje & Micke Dahlman) Bilateljen. Utförande i original med dubbla förgasare från Delorto och Turbo (220hkr)
Den blev även omlackerad från svart till silvermetallic. Mätarställningen är drygt 900mil, vilket är vad den gått i Sverige idag sen motorrenoveringen. Vid renoveringen byttes även mätaren ut mot ny.

Den har haft 2 ägare i Sverige. Båda är entusiaster och känner varandra sen tidigare och har hjälpts åt med bilen tillsammans. Ny koppling och synkringar samt nya stålgängor till pinnbultarna för grenröret 2021. Nya växelvajrar och handbroms. Ny kamrem för ca 500mil sen 2022.

Den är regelbundet servad med alla oljor och filter/kylvätska varje år av tidigare ägare. Alltid gått på: 10/60 helsyntetisk Racingolja.
För optimal väghållning är det monterat Spax-dämpare.
Justerbara Coilover-fjädrar runtom. Sportavgassystem.

Startar lätt och går mycket bra. Koppling , växlar och bromsar i
perfekt kondition och välfungerande. Fin och tight väghållning.
Glasfiberkaross och galvat underrede (kryssram) medför liten risk för korrisionsskador. Omlackerad för 20år sen och visar inga tecken på skador eller spricker i glasfiberkarossen.

Dörrsidor- mattor - konsol & instrumentbräda i oklanderligt skick och i original utförande. Stolar: Momo Corse samt Snap-off ratt från Momo. Nyare stereo från Sony.

Japan Racing JR9 fälgar 17" tum med 8.5 fram och 10 bak.
Bridgestonedäck runtom (nya 2021)

Numera är denna samlarbil veteranbilsklassad vilket innebär att den är skattebefriad och bara behöver besiktigas vartannat år.

Lotus Esprit är en ikonisk engelsk sportbil som tillverkades i ganska små volymer. I Sverige finns idag väldigt få likadana bilar. Så söker du en klassisk och ovanlig sportbil med alla de rätta attributen som en äkta sportvagn ska ha så är detta bilen för dig.

Så ta nu chansen och förvärva en bit av sportbilshistorien som kommer från en tid då popup-lyktor och körkänsla regerade och ordet räckviddsångest ännu inte var uppfunnet!

En användbar sport och prestandabil från en klassisk fabrikant,
i detta skick, är ingenting annat än en motorhistorisk klassiker!

Varmt välkomna till oss & boka en personlig visning på Rolling Motors Sweden AB önskar Emma & Mathias Svenring.

Vi erbjuder fördelaktig finansiering via Santander bank, Swedbank finans eller Wasa kredit för privatpersoner och företag.

När du köper ett begagnat fritidsfordon hos oss vill vi att du ska ha ett enkelt och tryggt köp och slippa obehagliga överraskningar. Därför erbjuder vi en begagnatgaranti som ger dig extra trygghet på fordon som är max 10 år gamla.

Alla våra objekt genomgår ett omfattande inbytestest och varudeklareras (VDN) via vår samarbetspartner Autovendo i Falkenberg innan de kommer ut till försäljning. www.autovendo.se/service-husbil

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg när du köper ett begagnat objekt. Vid anmälan av skada eller frågor om villkoren ska du kontakta oss.

Telefon: 0340-507570

419000 kr / till salu
Årsmodell
88
Körsträcka
900 mil
Färg
Silvermetallic
Ring oss
0340-507570

Fördelaktig finansiering via Wasakredit.
Finansiering via Santander med 15 års avbetalning.