Fordon till salu
Lotus Esprit Turbo SE Chargecooler 270hk
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nu har vi fått in en fantastiskt läcker Lotus Esprit Turbo SE! Lotus Esprit är en tvättäkta sportbilsklassiker av den gamla skolan. Detta exemplar är en 1991 Lotus Esprit X180 Turbo SE 2.2 Chargecooler med 268 hk och 5-växlad manuell växellåda.

Skicket är fantastiskt bra både invändigt som utvändigt med en mycket fin lack och interiör.

Med sin mittmotor & turbo samt låga tyngdpunkt och manuella växellåda samt den kilformade designen är detta en sportbil som ser ut som, känns som, beter sig som och låter som en äkta sportbil ska göra.

Bilen såldes ny i Sverige av Wendels i Malmö men exporterades till en ägare i Tyskland. Några år senare (år 2002) kom den tillbaka till Sverige igen. Därför är bilen registrerad som importerad även om den faktiskt ursprungligen är svensksåld. Sedan 2002 har bilen haft 4 ägare.

Bilen har helt rätt look med originalvinge, 16 tums originalfälgar och öppningsbart/avtagbart targatak i glas. Den har även de snyggare stötfångarna, backspeglarna och trösklarna som är specifika för SE-modellen.

Bilen är utrustad med ställbart chassi och sportavgassystem med fyra pipor. Interiört har bilen beige helläderklädsel i mycket bra skick. Kamremmen är nyligen bytt (2021) och nästa besiktning ska ske i juni 2024. Numera är denna samlarbil veteranbilsklassad vilket innebär att den är skattebefriad och bara behöver besiktigas vartannat år.

Lotus Esprit är en ikonisk engelsk sportbil som tillverkades i ganska små volymer. I Sverige finns idag väldigt få likadana bilar. Så söker du en klassisk och ovanlig sportbil med alla de rätta attributen som en äkta sportvagn ska ha så är detta bilen för dig. Så ta nu chansen och förvärva en bit av sportbilshistorien som kommer från en tid då popup-lyktor och körkänsla regerade och ordet räckviddsångest ännu inte var uppfunnet!

Varmt välkomna till oss på Rolling Motors Sweden AB önskar Emma & Mathias Svenring.

Vi erbjuder fördelaktig finansiering via Santander bank, Swedbank finans eller Wasa kredit för privatpersoner och företag.

När du köper ett begagnat fritidsfordon hos oss vill vi att du ska ha ett enkelt och tryggt köp och slippa obehagliga överraskningar. Därför erbjuder vi en begagnatgaranti som ger dig extra trygghet på fordon som är max 10 år gamla.

Alla våra objekt genomgår ett omfattande inbytestest och varudeklareras (VDN) via vår samarbetspartner Autovendo i Falkenberg innan de kommer ut till försäljning. www.autovendo.se/service-husbil

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg när du köper ett begagnat objekt. Vid anmälan av skada eller frågor om villkoren ska du kontakta oss.

Telefon: 0340-507570

  såld  
Årsmodell
91
Körsträcka
6300 mil
Färg
Röd
Ring oss
0340-507570

Fördelaktig finansiering via Wasakredit.
Finansiering via Santander med 15 års avbetalning.